- Improved Living -

MedMade Bariatric Surgery Supplements

MedMade BSS är en ny multivitamin- och mineraltablett för personer som genomgått en överviktsoperation, utvecklat av Impolin AB. Produkten klassas som FSMP, d.v.s. Livsmedel för speciella medicinska ändamål.

När man genomgått en överviktsoperation, som Gastric Bypass eller Sleeve Gastrectomy, behövs extra tillskott av vitaminer och mineraler dagligen, eftersom ytan av de områden där dessa näringsämnen tas upp minskar tillsammans med minskad produktion av magsyra som också påverkar upptaget. Även om man äter regelbundet och varierat räcker det helt enkelt inte för att tillgodose behovet. Läs mer här.

MedMade följer de nya Nordiska rekommendationerna för supplementering efter obesitaskirurgi och innehåller alla de vitaminer och mineraler, i de rekommenderade mängder och former, som behövs efter en operation. Fördelen är att man då slipper använda sig av flera olika preparat som vanligtvis förskrivs av läkare, utan det behövs endast en skräddarsydd produkt för att täcka det ökade behovet.

Det mest unika är att tabletterna är extra snabblösliga, vilket innebär att man kan välja hur man vill konsumera tabletterna – svälja dem hela eller först lösa upp dem i vätska. För den som föredrar att lösa upp dem i vätska finns det även en smaksatt variant: Bariatric Surgery Supplements Jordgubb.

MedMade BSS finns att köpa på Modifast hemsida; www.modifast.se, i flera olika paketstorlekar, samt på Apotea.se, Kronansapotek.se, Meds.se och Apohem.se. MedMade har också en egen varumärkeshemsida, med information och inspiration relaterat till överviktskirurgi: www.medmade.se.